WordPress media beheer

  • door

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”]

Uploaden van media als foto’s in WordPress gaat eenvoudig. Afbeelding pakken, slepen, loslaten, en klaar.

Vervolgens kunnen de afbeeldingen of andere bestanden als tegels worden weergegeven, of in een lijst. En worden doorzocht en bewerkt. Handig.

Foto’s vervangen kan een stuk lastiger zijn daarentegen. Standaard worden afbeeldingen en bestanden namelijk georganiseerd in mappen op basis van maand en jaar.
Dat kan handig zijn. Maar het betekent ook dat wanneer een afbeelding vervangen moet worden, de datum van de nieuwe afbeelding in 99,99% van de gevallen anders is dan die van de afbeelding die al op de site wordt weergegeven.

En omdat de maand- en jaarmappen ook in de locatieurl van foto’s worden gebruikt, wordt zodra de nieuwe foto is geupload (die dus een andere url heeft) niet zomaar in de pagina of het bericht weergegeven. Je moet naar naar het bericht of de pagina waarin die foto wordt gebruikt navigeren, en de foto daar vervangen.
Als je regelmatig foto’s moet vervangen dan kan dat de nodige irritatie geven. Gelukkig is dit met een simpel handigheidje aan te passen.

Bestanden niet meer sorteren in mappen op basis van maand en jaar.

In menu ‘Instellingen’ (of ‘Settings’ bij Engelstalige installaties) vind je het onderdeel ‘Media’.
Een klik daarop geeft dit scherm:

[/et_pb_text][et_pb_image src=”//www.netsitez.nl/wp-content/uploads/media-maand-en-jaar.png” alt=”media uploader instellingen wordpress” use_border_color=”off” animation_style=”slide” animation_duration=”500ms” animation_intensity_slide=”10%” animation_direction=”left” _builder_version=”3.3.1″ /][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”]

Vink het onderste vinkje uit, en je afbeeldingen hebben vanaf dan altijd dezelfde url structuur. Ook al wordt er een heel andere foto gebruikt. Zolang de naam van de foto hetzelfde is, zal de nieuwe worden getoond zonder dat het bericht of de pagina aangepast hoeft te worden!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Tags: