Wordfence voorkomt inloggen in WordPress

  • door

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Wanneer je na een wijziging aan de instellingen van de Wordfence security plugin ineens in plaats van je site deze foutmelding ziet:

Fatal error: Unknown: Failed opening required ‘/home/wp_t2z4gx/domein.nl/wordfence-waf.php’ (include_path=’.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear’) in Unknown on line 0

Het kan gebeuren dat je zelfs niet meer in kunt loggen in het backend. Geen paniek, het is redelijk eenvoudig op te lossen. De melding betekent dat er een bestand van de plugin niet gevonden kan worden.

Wanneer je niet in kunt loggen is het alleen op te lossen door met een FTP manager rechtstreeks op de server zaken aan te passen.

Er zijn, wanneer je op de server bent ingelogd twee mogelijke oplossingen:

1: Hernoem de Wordfence plugin. Naar Wordfence-oud of zoiets. De plugin wordt dan gedeactiveerd in het dashboard. Het kan zijn dat je dan weer in kunt loggen.

2: Er zijn verwijzingen van WordFence in het .htaccess bestand.

Zoek in de .ht acccess naar: php_value auto_prepend_file "/path_to_file/wordfence-waf.php" en verwijder die (maak een backup van de .htaccess alvorens dit te doen!).

Kun je die regel niet vinden, dan kan het zijn dat er in het: php.ini bestand deze regel staat: auto_prepend_file = '/home/username/website.com/wordfence-waf.php verwijder die en sla op.

Hierna zou de backend van WordPress direct weer toegankelijk moeten zijn. Mocht het niet lukken en je professionele hulp nodig hebben, dan hoor ik graag van je!

contact

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Tags: